I Arbejdermuseets underetage finder man Café & Øl-Halle, der er Københavns eneste fredede kælderbeværtning. Lokalerne er restaureret, så de fremstår som i 1892, og maden laves fra bunden som i de gode, gamle dage. Her kan man tirsdag til lørdag mellem kl. 11 og 17 nyde det store smørrebrødsbord, hvor man for en fast pris må spise lige så mange stykker, man kan.
Til maden kan man f.eks. nyde en Stjerne-pilsner. Café & Øl-Halle er det eneste sted, hvor man stadig har mulighed for at nyde denne øl, som blev brygget af det hedengangne kooperative bryggeri Stjernen, der blev grundlagt i 1902. Den 8. April 1902 påbegyndtes den første brygning, og den 4. juli samme år kørte den første Stjernevogn ud med øl.
Bryggeriet blev modarbejdet af de større bryggerier, borgerlige politikere og arbejdsgivere, men lå alligevel i en årrække på en solid tredjeplads blandt bryggerierne, og det på trods af, at Stjernen gik foran i kortere arbejdstid, højere lønninger, bedriftsråd, kultur og idrætsaktiviteter.
Efter krigen havde Stjernen stadig en markedsandel på omkring 10 procent, men salget faldt, og arbejdernes modarbejdede rationaliseringer, hvilket førte til, at bryggeriet til sidst lukkede helt.
Hvilket år ophørte bryggeriet Stjernen sin produktion?
Hent hjælp og læs mere her
https://www.arbejdermuseet.dk/viden-samlinger/arbejderhistorien/plads-til-os-alle/snorens-3-streng-k...